Mennyibe kerül a motorosjogosítvány?

 Mennyibe kerül a motoros jogosítvány?


Ezt elég nehéz megválaszolni, révén hogy a különböző autósiskolák illetve motoros iskolák nagyon különböző tarifával dolgozhatnak.  

Fehér Naked motor éles balkanyarban mélyre dönti a motort. A kép a szöveghez kapcsolódik.

Mindenképpen érdemes tisztában lenni vele, hogy minnél később kezded el annál drágább lesz. Még ha most úgyis gondolod hogy most nem de pár év múlva majd szeretnél motorozni akkor is érdemes letenni most minél előbb a jogosítványt hiszen azt már nem veszi el senki se tőled.

Könnyen előfordulhat hogy a településeden nincsen olyan autósiskola ami indít motoros képzést és ezért utaznod kell 30-40 kilométert is. Viszont a megyeszékhelyeken több autós iskola közül is lehet válogatni, mindenképpen érdemes körülnézni nemcsak árban hanem minőségben is. Hiszen hiába olcsó egy autósiskola közben nem tanítanak meg motorozni az ár-érték arányt mindenképpen érdemes szem előtt tartani.


A korlátlan:

Nagyvonalakban nyugodtan kijelenthetjük, hogy úgy kell kalkulálni hogy bukás nélkül 2-Forint. A minimum kórhatár 24 év, de ha már rendelkezel A2 kategóriás jogosítványa akkor 21.


A1 kategória: 

15 és 3/4 év bettése minimum az elméleti vizsgához és 16 életév betöltése a gyakorlati vizsgára jelentkezéshez.

A2 kategória: 

Itt már min minimum 17 és 3/4; évesnek kell lenned ahoz,hogy jelentkezhess KRESZ vizsgára, és 18 életév kell a gyakorlati vizsgához.


Mindegyik kategóriánál teljesitened kell a kötelező oraszámot, és távolságot, amit az oktatód fog leigazolni neked.  Ha ezek, megvannak, már nincs is más hátra, mint a Kormányablakban intézni,hogy  jegyezzék be az új kategóriát.

Megjegyzések

Népszerű Cikkek

Búcsúzás Gősi Arnold motoros Testvérünktől

IV. Országos Motoros Fagyizás Soltvadkerten

Motoros társkereső

Hogyan kell gumit füstölni?

Motoros rendezvények találkozók, Fesztiválok